Nieuws

Online uitwisseling Elefsina – Dongen officieel van start!

By december 13, 2021No Comments

Online uitwisseling Elefsina – Dongen officieel van start!

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!

In corona-tijd is uitwisselen absoluut geen vanzelfsprekendheid. 14 leerlingen van (t)vwo 4 en 5 besloten zich op te geven voor een online uitwisseling tussen leerlingen van het Cambreur College en het gymnasium in Elefsina, Griekenland. Janneke en Alana vertellen over de eerste online bijeenkomst op 6 december 2021:

“We begonnen met een kleine introductie van de leraren van beide scholen. We zijn daarna vrij snel begonnen met kennismaken met de leerlingen, we werden daarbij in break-out rooms ingedeeld. We zaten met drie meiden die ook heel enthousiast waren, waardoor het heel gezellig was. Al snel vonden we ook de sociale media van de meiden die bij ons ingedeeld zaten zodat we contact konden houden. We hebben bijna dagelijks contact en vinden het jammer dat we pas over een maand echt inhoudelijk gaan beginnen met het project. Na het kennismaken hebben we een kleine quiz over Griekenland en Nederland gespeeld en vulden we elkaar heel leuk aan waardoor we veel goed hadden. Wij vonden het een gezellig en leerzame meeting en hopen dit ook de rest van de meetings te hebben. En vanzelfsprekend hopen we heel erg dat we naar Griekenland kunnen en dat de Griekse leerlingen hierheen kunnen komen.”

Het komende half jaar werken de Griekse en Nederlandse leerlingen 1x per maand inhoudelijk samen aan allerlei projecten rondom klimaatverandering en de effecten daarvan op de Griekse en Nederlandse samenleving. Vanzelfsprekend hopen we de online uitwisseling te laten volgen door een fysieke uitwisseling. De data zijn al geprikt, in mei en juni van komend jaar. Nu alleen nog hopen dat de corona situatie in beide landen een fysieke uitwisseling ook echt toestaat!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact