Nieuws

Feestelijke oplevering nieuw Cambreur

Feestelijke oplevering nieuw Cambreur

Goede Vrijdag is voor het Cambreur echt een goede vrijdag. Om twee uur verzamelen zich in de aula de drie partijen die de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw in een jaar tijd hebben weten te klaren: Mertens, Megens en Huisman. Zij dragen na een rondgang het gebouw over aan het bestuur van OMO in de persoon van Yvonne Kops. Het aantal genodigden is uiteraard beperkt, maar dat maakt het moment niet minder speciaal.

Van cepezed is Steven Goeman aanwezig, de ontwerper van het gebouw. Hij ziet nu voor het eerst hoe zijn tekening vrijwel ongewijzigd een lichte, aantrekkelijke school geworden is en geniet zichtbaar. De champagneflessen mogen geopend worden, rector Nynke Gerritsma en directeur René Hermans klinken trots op deze inspirerende omgeving die voor de leerlingen in en om Dongen ruimte gaat bieden voor het ontwikkelen van hun talenten. Zij bedanken de harde werkers van Mertens, Huisman en Megens met een bos bloemen en een kapstok in de vorm van de skyline van Dongen, een cadeautje van de firma Van Schijndel en een mooi aandenken aan dit project.

Aannemer Mertens overhandigt geen sleutel, maar heeft de letters CAMBREUR in originele grootte van het logo laten maken door de medewerkers van een sociale werkplaats. Zij kunnen er zelf jammer genoeg niet bij zijn, maar de swingende werklui worden gefilmd en als corona het toelaat zijn zij wel bij de opening van harte welkom.

De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de verder inrichting en dan kan de verhuizing beginnen. Na de meivakantie start het onderwijs in het nieuwe Cambreur. Het voelt nog wat onwerkelijk, maar zo gauw er leerlingen en medewerkers door het gebouw zwerven zal dit gevoel snel weg zijn.

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact