Buitenlesactiviteiten vwo

Buitenlesactiviteiten
Leren doe je niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten. Hiervoor hebben we een divers programma aan extra activiteiten. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam!

Een greep uit het programma

Schoolfeesten voor alle leerjaren georganiseerd door onze actieve leerlingvereniging CIA. Kom je meefeesten?

Never Stop Dreaming: Leerlingen en personeel van het Cambreur College kunnen hun talenten laten zien! Dansen, zingen, muziek maken voor een groot publiek. Doe jij mee aan deze spetterende avond, als performer of publiek?

Griezeltocht voor leerjaar 2: Zit je in klas 2 en heb je zin in avontuur? Ga dan samen met de andere tweedeklassers een avondje griezelen. Doorweekte modderpaden, een knipogende maan en het gekraak van takken en bomen en vele dierengeluiden maken iedereen waakzaam. Zou de weerwolf deze avond toeslaan? Kom met sterke verhalen thuis van de ‘Griezeltocht’ die de ouderraad van het Cambreur College jaarlijks organiseert.

Cross your borders leerjaar 3: Hoe creëer je een betere wereld? Welke ontwikkelingsproblemen spelen er op dit moment? Onderzoek samen met je groepje een probleem van een bepaald land. Daag jezelf uit tot een creatieve oplossing en presenteer deze aan je medeleerlingen.

Uitwisselingen: Maak kennis met een andere manier van leven in een Europees land. In je gastgezin word je ondergedompeld in het dagelijks leven en de cultuur. Natuurlijk komt je uitwisselingspartner ook naar Nederland. Laat jij zien hoe wij hier leven?

Bezinningsdagen vwo-5: Drie dagen op een mooie locatie buiten school. Even loskomen van de lessen, op een andere manier gesprekken aangaan. Leer elkaar beter kennen en begrijpen. De bezinningsdagen zijn een moment van rust, gesprekken, meditatie, sport, muziek, samen eten en feesten. Kortom het pareltje van klas 5.

Eindexamenreis vwo-6: het laatste jaar op het Cambreur sluiten we af met een examenreis. Afgelopen jaar een Rondje Nederland, waarbij onze examenleerlingen havo en vwo vier dagen lang genoten van diverse out- en indooractiviteiten in ons eigen land.

Mochten de coronamaatregelen het toelaten dan kunnen we ook weer denken aan buitenlandreizen. In het verleden gingen we graag naar Barcelona, Rome en Oostenrijk. Wij deden op die manier een mooi cultureel of sportief aanbod aan onze eindexamenkandidaten om hun schoolcarrière met deze geweldige herinnering voor het leven af te sluiten.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact