Nieuws

Theater college over prestatiedruk onder jongeren

By september 16, 2024No Comments

Theater college over prestatiedruk onder jongeren

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. En dat begint soms al op de basisschool. Op de middelbare school waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘ thefearof missing out’ neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

De ouderraad van het Cambreur College nodigt u als ouder van leerlingen uit groep 8 en/of leerjaar 1/2/3 van het Cambreur College uit voor deze ouderavond. Tijdens deze avond Good, better, best! Neemt spreker Wilma Paulijen drie acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren. Wat zijn de oorzaken, gevolgen maar vooral ook de oplossingen! Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting ? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?

Informatie, afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt afgewisseld met interactief spel.Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘moeten presteren’.

TIJD: 17 oktober 2024 van 20.00u tot +/-21.45u
INLOOP: Vanaf 19.45u, koffie en thee staat voor u klaar
PLAATS: Cambreur College, aula gebouw A
AANMELDEN: ouderraad@cambreurcollege.nl, met vermelding in welke school en groep of leerjaar uw kind(eren) zit(ten) en of u met 1 of 2 personen denkt te komen

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust via ouderraad@cambreurcollege.nl.
Hopelijk tot ziens op 17 oktober a.s.!

Hartelijke groet,
Ouderraad van Cambreur College

AGENDA

Herfstvakantie – 21 tot en met 25 oktober Eind datum: 25 okt
Read More

Contact