Nieuws

TTO brengt de wereld het klaslokaal in!

By februari 13, 2023No Comments

TTO brengt de wereld het klaslokaal in!

Op vrijdag 10 februari kreeg TTO 3 een wel heel speciale gastles voorgeschoteld. Nadat de tweetalige leerlingen de afgelopen periode hard gewerkt hadden aan het thema internationale conflicten werd dit lesprogramma afgesloten met een gastles van de heer Piter Pals,  tweede secretaris op de Nederlandse ambassade in Congo!

Via zoom vertelde de heer Pals allereerst een en ander over het werk van een Nederlandse ambassade, over zijn persoonlijke achtergrond en over het land Congo. De introductie was al veelbelovend en de leerlingen luisterden geboeid naar zijn verhalen. Vervolgens was het de beurt aan de leerlingen van TTO vwo 3 en TTO havo 3 om vragen te stellen naar aanleiding van de lessenserie en naar aanleiding van een aantal artikelen die ze gelezen hadden. Thema’s als de rechten van vrouwen in Congo, waarom er zoveel kindsoldaten zijn en hoe het kan dat een land dat zo rijk is aan grondstoffen toch zo arm kan zijn kwamen voorbij. Maar ook wat luchtigere thema’s zoals wat Congo zo leuk maakt en hoeveel natuurschoon er is kwamen aan bod.

De tijd vloog voorbij en de leerlingen, en hun docent, konden een uur lang vol interesse luisteren naar de verhalen van de heer Pals. Hij bleek perfect in staat om lastige materie op een hele eenvoudige en heldere manier voor het voetlicht te brengen. Een geweldige manier om de wereld op een heel simpele manier het klaslokaal in te krijgen!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact