Nieuws

Per concludere……una pizza gigante!

Per concludere……una pizza gigante!

Verschillen? Of juist overeenkomsten? Dat was de vraag die gesteld werd aan de leerlingen van tha3  en hun medestudenten van Isis Archimede school in Italie.

Na een korte kennismaking via mail mochten de leerlingen over deze vragen hun hoofd buigen. Tijdens een online sessie, begin mei, werd door 19  Italiaans-Nederlandse koppels een onderwerp gekozen om uiteindelijk eind mei gezamenlijk te kunnen presenteren. Is het voor pubers in Italie nu zo heel anders om naar school te gaan dan in Nederland? En ziet het gezinsleven er heel anders uit? En al die stereotypen? Kloppen die wel? Via de teams sessie vonden mooie gesprekken plaats, eerst wat aarzelend, maar al snel alsof de leerlingen elkaar al lang kenden. Tegelijkertijd werd online aan de presentaties gewerkt.

En die presentaties mochten er zijn! Op dinsdag 24 mei was het zover. Tijdens de presentaties kwamen we samen heel wat te weten over onder meer de verschillende feestdagen in beide landen, werd Kinderdijk besproken tegen de achtergrond van il Bosco Verticale in Milaan en kregen we een prachtige Art impressie van Rembrandts “Nachtwacht” in vergelijking met Botticellis “Geboorte van Venus”.

Een dikke pluim voor onze leerlingen was dan ook zeker op zijn plaats. En dat kon natuurlijk niet beter zijn dan een Italiaanse afsluiting: een reuze grote Italiaanse pizza!

Delizioso!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact