Nieuws

Uitdagingen? Die gaan wij niet uit de weg natuurlijk!

Uitdagingen? Die gaan wij niet uit de weg natuurlijk!

Uitdagingen zijn een TTO-klas natuurlijk helemaal niet vreemd.  Aan een TTO-opleiding beginnen op havo-of vwo-niveau is immers al een hele uitdaging. Maar de uitdaging waar klas tha2b / Tvw2b zich nu samen met mevrouw Trella voor geplaatst ziet is toch even wat anders.

In april kwam er een berichtje van de VO school uit Svratka, Tsjechië, waar klas tha2b eerder dit jaar al een samenwerkingsproject mee had gedaan. Mevr. Jana Guličuková, docent Engels op deze school, meldde dat haar leerlingen het superleuk zouden vinden als wij voor hen een aantal challenges zouden bedenken, waarbij de Engelse taal natuurlijk een belangrijk aspect moest zijn.  Dat was voor onze leerlingen op zich al een uitdaging: In kleine groepjes ging klas tha2b / Tvw2b aan de slag om leuke, grappige maar vooral uitvoerbare uitdagingen te bedenken. En daar zijn de leerlingen in Tsjechië inmiddels mee aan de slag gegaan. Er wordt momenteel in Svratka onder andere een Nederlands gerecht gekookt aan de hand van een Engelstalig recept, een Nederlands liedje in het Engels vertaald, een tekening gemaakt met Engelstalige instructie, een mooi kunstwerk gemaakt waarin Nederlandse tulpen het thema zijn…… De eindproducten van deze uitdagingen gaan we vast binnenkort zien!

En wij? Wat kunnen wij verwachten? Vast en zeker krijgen onze leerlingen komende week een aantal uitdagingen vanuit Tsjechië voorgeschoteld. Wat zal het worden? Ook iets koken? Een Tsjechisch lied vertalen naar het Engels? Wat het ook gaat zijn, we gaan de uitdaging natuurlijk aan en we schrikken er zelfs niet van terug om wat Tsjechisch te leren.

We houden jullie op de hoogte! Wordt vervolgd!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact