Nieuws

TTO klas 2 in gesprek met Tibetaanse Rinpoche en Principal in Varanasi India

TTO klas 2 in gesprek met Tibetaanse Rinpoche en Principal in Varanasi India

Op 15 en 16 juni hebben de leerlingen uit tto 2vwo een les verdieping China gehad over Tibet. Mevr. Ten Thije heeft op één van haar reizen een hooggeplaatste Tibetaanse monnik ontmoet, die voor het eerst via zoom op zijn iPhone met studenten in het westen contact heeft gelegd. De betekenis van Mt Kailash werd verduidelijkt, een heilige berg in het westen van de Tibetan Autonomous Region, in de buurt waarvan Rinpoche Shentöng opgroeide voor zijn vlucht naar India. Grote rivieren waaronder de Ganges, Indus en de Jangtse ontspringen in dit gebied.

Kailash is een heilige berg ook voor hindoes uit India, hij mag niet beklommen worden al zijn er Tibetanen zoals Milarepa die in levitatie wel over de berg gevlogen zijn. Een chora maar liefst 12 keer, zichzelf ter aarde werpend onder het reciteren van “om mani padme hum” (gezegend zij de lotusboem, ofwel de Buddha) is voor Tibetanen de hoogste vorm van “blessings”, dit teneinde als betere levensvorm in een volgend leven terug te komen.

Vandaag even geen aandacht voor de wijze waarop China Tibetanen onder de duim houdt, we komen daarop volgende week terug, wanneer ook de positie van Hongkong en Taiwan terug gaan komen in de extra lessen.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact