Nieuws

‘EΛΑ ΠÁΜΕ[i] (ella pame)!

‘EΛΑ ΠÁΜΕ[i] (ella pame)!

En ja…. daar gingen we op zondag 7 mei naar onze gastgezinnen in Elefsina (Griekenland). Na een fijne week in Dongen zouden we onze uitwisselingspartners in hun omgeving meemaken en de Griekse cultuur van binnenuit leren kennen.

Culturele uitstapjes naar de archeologische opgravingen, vaasjes beschilderen op de manier waarop de oude Grieken dat deden, lessen bezoeken, hoogtevrees overwinnen in het Adventure Park, zien hoe leegstaande fabrieken een nieuwe bestemming krijgen net als bijvoorbeeld op het JAL-terrein in Dongen en de Spoorzone in Tilburg.

Maar vooral veel samen lachen, dansen en ja ook huilen…. Afscheid nemen valt soms zwaar. Allemaal hebben we de uitnodiging gekregen om terug te komen: alleen of met familie of vrienden. Het was een onvergetelijke ervaring!

En of het zo moest zijn: in het havo-examen Nederlands dat gemaakt werd op vrijdag 12 mei, onze vertrekdag uit Elefsina, komt in de tweede tekst het grote belang van internationalisering en uitwisselingen aan de orde. Dat belang onderstrepen wij na deze weken van harte!

Leerlingen (T)vwo 4 en begeleiders.

 

[i] Laten we gaan!

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact