Nieuws

Schooltrip TTO1

Schooltrip TTO1

Op maandag 30 mei stonden de leerlingen van TTO1 vol verwachting met hun bagage te wachten op de bus.  Geen York nog dit jaar, maar als alternatief naar Vierhouten op de Veluwe.

En natuurlijk werd ook daar, waar mogelijk, een Engelse draai aan het programma gegeven. De eerste dag, maandag 30 mei, stond in het teken van een bezoek aan het Openlucht Museum in Arnhem, waar de leerlingen een rondleiding kregen in het Engels en een sportieve activiteit hadden in het Klimbos in Berg en Dal.  Naar grote hoogten klimmen en vervolgens vanaf grote hoogten abseilen was voor de leerlingen niet zo’n uitdaging, maar voor de docenten zeker wel. Eenmaal in de accommodatie aangekomen  konden de slaapplekken gekozen worden en stond er een lekkere maaltijd op de leerlingen te wachten. De avond werd gebruikt om outfits te maken voor de High Land Games van de volgende dag.

Op dinsdag mochten de leerlingen, na een heerlijk Engels ontbijt, creatief aan de slag met een aantal verf spuitbussen en dat resulteerde aan het eind van de ochtend in een schitterende, kleurrijke graffiti muur. De binnenstad van Zwolle werd ontdekt onder leiding van een enthousiaste Engelstalige gids, die de leerlingen daarna ook nog begeleidde in de Sassenpoort. Hier moesten de leerlingen aan de slag om antwoorden te bedenken bij een aantal Engelstalige vragen, wat voor sommigen toch moeilijker was dan het leek.

Tijdens de High Land Games, ’s avonds op locatie, werd om het hardst aan een touw getrokken, palen ver weg geworpen en met zware ballen geslingerd. Meedoen was ook hier natuurlijk belangrijker dan winnen. De marshmallows, geroosterd op het kampvuur, smaakten vervolgens heerlijk.

De laatste dag volgde er nog een heuse roei clinic bij roeivereniging TOR  gebaseerd op de authentieke roeiwedstrijden tussen Cambridge en Oxford. Dat er tussendoor een geweldige hoosbui plaatsvond, mocht de pret niet drukken.

Aan het eind van dag drie kwamen de leerlingen ( en docenten) vermoeid maar zeer tevreden weer in Dongen aan.

En dat de meeste leerlingen op donderdagochtend wat slaperig in de banken zaten, was in dit geval heel goed te begrijpen!

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact