Nieuws

Challenges Czech Republic: part 2

Challenges Czech Republic: part 2

And then?……… Then it was our turn!

En natuurlijk hadden wij ons best gedaan om voor de Tsjechische leerlingen lastige uitdagingen te bedenken. Hoe moeilijk ook, de Tsjechische leerlingen lieten in het door hen gemaakte filmpje zien dat ze onze uitdagingen goed ten uitvoer konden brengen.

En zoals verwacht, kregen ook wij van hen 8 lastige uitdagingen voorgeschoteld. De uitvoering van deze uitdagingen leverde bij ons hilarische filmpjes op.

Zo gingen Sureyya, Senn en Kaan als volleerde koks aan de slag om echte Tsjechische aardappelkoekjes te bakken. A bylo to dobrý! (lekker!)

Evy, Lotte, Gwen en Kyara testten een aantal docenten op hun kennis van de Tsjechische Republiek en moesten helaas concluderen dat onze docenten niet zoveel van dit prachtige land wisten. Julie, Emy en Ella hebben niet alleen zelf, maar ook een aantal van hun familieleden hun tong laten breken op het langste Tsjechische woord ever (Nejkulaťoulinkatější) en waren uiteindelijk verbaasd dat dit bijna niet uit te spreken woord gewoon “rond” betekende.

Minou, Sira, Zoë en Janne declameerden samen een door henzelf in het Engels geschreven gedicht over Tsjechië en Thije, Yuri en Lucas maakten een filmpje waarin ook zij lieten horen dat zij de Tsjechische taal aardig beheersten. Al doende leert men!

Lukas, Ziggy, Roan en Danilo hadden de opdracht om een aantal Nederlandse lekkernijen aan te prijzen. De door hen gemaakte “commercial” zou beslist niet misstaan in een promotiefilmpje voor Nederlandse producten. Eva, Jente, Thomas en Indy lieten in hun filmpje zien hoeveel verschillende kledingstukken zij in één minuut áán (en vervolgens weer uit) konden trekken en vertelden daarbij in keurig Engels wat voor kledingstukken het allemaal waren. En na beslist heel lang oefenen gingen tenslotte Justen, Luke en Daniel al dansend helemaal los bij het zingen van een Tsjechisch lied.

Complimenten voor alle leerlingen van TTO2, die bij dit project hebben laten zien dat ze het lef hebben om daadwerkelijk hun eigen grenzen te verleggen.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact