Nieuws

Lego League

Lego League

Een paar dagen geleden zijn mijn team en ik naar de Lego League regiofinale gegaan, we hebben daar een aantal wedstrijden gespeeld en we moesten een onderzoek presenteren. Daar gaan wij u over vertellen.

Wat is het:

De Lego League is een grote wedstrijd over bijna heel de wereld. Het doel van deze wedstrijd is om robots te programmeren en deze missies uit te laten voeren. Tijdens de regiofinaledag strijd je tegen andere teams van andere scholen. Eenmaal bij de wedstrijdtafel aangekomen mag je alleen op de start knop klikken en gaat de robot, volgens het programma, de missie uitvoeren. Dit betekent dat er geen controllers gebruikt mogen worden.

Finale dag:

Op zaterdag 26 maart 2022 gingen mijn team en ik naar de locatie voor de regiofinale. Toen we daar aankwamen hadden we nog een half uur om aan ons programma te werken en het te verbeteren. Verder hadden we ook ons gemaakte onderzoek bij over het CO2 probleem. Het thema was namelijk om het goederenvervoer beter te maken voor het milieu. Om negen uur ’s ochtends hadden we onze eerste wedstijd we moesten tegen het andere team van onze school. Daarna hadden wij nog drie wedstrijden tegen andere teams van andere scholen. Toen we klaar waren met de robotwedstrijden gingen we naar een lokaal en daar moesten we onze presentatie over het onderzoek presenteren aan drie jury leden. Onze presentatie ging over hoe je statische elektriciteit van een glijvaan op kan vangen voor oplaadpunten van auto’s/vrachtwagens. Het onderzoek van het andere team ging over het teleporteren van goederen. Na de presentaties en de robotwedstrijden was de dag voor ons voorbij en gingen we naar huis. Thuis was er een online prijsuitreiking waar we hoorde dat ons team een juryprijs gewonnen had! We hebben deze prijs gewonnen voor het idee van ons onderzoek en omdat we volgens de jury een gezellige bende waren.

Jelle de Wijs en Kate Kuijpers

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact