Nieuws

Lunch met de directeur

By november 15, 2021No Comments

Lunch met de directeur

“Leerlingen spreken vrijuit en de broodjes gaan uiteindelijk bijna allemaal op.’’ Directeur René Hermans lunchte deze week met een delegatie mavoleerlingen. Vijf jaar geleden initieerde hij deze lunchmeetings, want René vindt het belangrijk om te weten wat er leeft bij de Cambreurleerlingen.

Vier keer per jaar eet de directeur een boterham met leerlingen van alle afdelingen. Eerder dit schooljaar zat hij aan tafel met vmbo-leerlingen, deze week waren mavoleerlingen uitgenodigd om met hem van gedachten te wisselen. Het zijn waardevolle bijeenkomsten voor hem die hij met aandacht voorbereidt. “Een week ervoor krijg ik van de afdelingsleiders een ‘smoelenboek’ van de deelnemende leerlingen, zodat ik ze met naam en toenaam kan begroeten.” Na een korte voorstelronde over hobby’s, broers en zussen maakt René de kernwaarden van het Cambreur bespreekbaar. “Voelen ze zich thuis, hoe is de samenwerking, waar ligt hun ambitie? Daarnaast wil ik graag weten waar leerlingen warm voor lopen, hoe ze de coronatijd ervaren hebben en wat zij goede lessen vinden. In het begin vinden de leerlingen het soms spannend, maar ze komen al snel los en weten precies aan te geven waar ze behoefte aan hebben. Ze voelen aan welke docenten hart voor hun vak hebben en kunnen benoemen wat ervoor nodig is om lessen nóg beter te maken.’’

René Hermans waardeert het enorm dat leerlingen de tijd willen nemen om met hem in gesprek te gaan. ‘’Ook de leerlingen zélf geven aan het zinvolle en leuke lunchbijeenkomsten te vinden.” Binnenkort staan de broodjes daarom weer klaar voor de leerlingen van een andere afdeling en ook die broodjes zullen zeker  smaken.

 

AGENDA

Contact