Nieuws

Pubers opvoeden , wel even andere koek ?!

By september 16, 2021No Comments

Pubers opvoeden , wel even andere koek ?!

Aan ouders van leerlingen van groep 7 en 8
Aan ouders van leerlingen van leerjaar 1 en 2

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

De overstap van het basisonderwijs naar het vo is een grote stap voor alle leerlingen. Sinds maart 2020 zijn zowel leerlingen in het primair onderwijs, maar ook de Cambreurleerlingen van de huidige klas 2, vanwege corona onderhevig geweest aan onderwijs op afstand en/of hebben veel lesuitval en ervaren. Ook op sociaal gebied hebben zij tegenslagen ervaren.

Uw kind loslaten, maar toch een vangnet zijn, denken dat je geen invloed meer hebt, maar wel een sterke voorbeeldfunctie hebben, ruimte bieden om te ontwikkelen, maar wel kaders durven aangeven, zijn zaken waar je als ouder/verzorger mee te maken gaat krijgen bij deze overstap.

Daarom organiseren we een avond voor ouder(s)/verzorger(s) voor leerlingen groep 7/8 en klas 1/2 een informatieve avond die voor u heel instrumenteel zal zijn.

Pubers opvoeden , wel even andere koek ?!
Een interactieve en informatie ouderavond over de puberteit en wat jij als ouder kan doen om je zoon of dochter hier door heen te coachen!
6 oktober 2021
19.00 uur inloop, Cambreur College, Mgr. Schaepmanlaan 13, Dongen (het nieuwe gebouw)
19.30 uur aanvang programma in de aula van het hoofdgebouw HELDER theater m.m.v. Katja Verhagen (pedagoog)
21.30 uur afsluiting

Doel van deze avond is om inzicht te krijgen in de veranderende rol van ouders/verzorgers en inzicht krijgen wat er in het brein van uw kind afspeelt, wat zijn de effecten van het leggen van druk door de directe omgeving op een kind en het aanreiken van tools om ook uw kind om te leren gaan met deze druk.  (we gaan het niet hebben over prestatiedruk, het gaat meer over dat je kind een jong volwassenen wordt en ander gedrag gaat vertonen en er dus ook een andere rol van jouw als ouder wordt verwacht.)

Katja Verhagen werkt als deskundige hierin samen met HELDER theater en staat bekend om haar heldere uitleg en het vermogen om u te inspireren. Daarnaast nemen 2 acteurs van HELDER theater u mee naar de alledaagse praktijk! Vast heel herkenbaar voor u!!

Hebben wij uw interesse gewekt, geef u dan op voor deze interactieve en entertainende avond.

Laat u dit dan aan Patricia Trommelen weten. We hebben plaats voor 150 belangstellenden, dus meldt u tijdig aan. Geeft u uw naam per e-mail door en met hoeveel personen u komt aan: ptrommelen@cambreurcollege.nl. Wij reserveren dan een plek voor u.

U bent van harte welkom in het nieuwe Cambreur College

Ouderraad Cambreur College
René Hermans, Rinke Koppert, directie Cambreur College

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact