Nieuws

Internationale samenwerking 2.0

By september 16, 2021No Comments

Internationale samenwerking 2.0

Fysiek uitwisselen is in een tijd van Corona een uitdaging. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome (of in dit geval naar Mumbai) leiden.

Voor het vak Global Studies gaan de leerlingen van tweetalig havo 5 aan de slag met een digitaal samenwerkingsproject met onze partnerschool Singhania uit India.

Tijdens de kick-off van dit samenwerkingsproject hebben de leerlingen van Singhania en Cambreur zich aan elkaar voorgesteld. Vaiju, docente Masscommunciation & Media en coördinator internationalisering van Singhania, lichtte het samenwerkingsproject vervolgens toe aan alle leerlingen. De komende weken maken de leerlingen van beide scholen een eerste opzet voor hun onderzoek. Vervolgens gaan ze de opzet bespreken met de peer-group van de andere school. Aan de hand hiervan maken de leerlingen vervolgens een korte documentaire waarin de overeenkomsten en verschillen tussen de Indiase cultuur en de Nederlandse cultuur inzichtelijk gemaakt worden. Thema’s die onderzocht worden zijn onder andere rituelen bij geboorte en het dagelijks leven van de opa’s en oma’s van de leerlingen toen ze jong waren.

Leerlingen (en docenten) kijken nieuwsgierig en enthousiast uit naar de intensieve samenwerking en de uiteindelijke resultaten!

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact