Nieuws

Officiële start bouw nieuwe Cambreur College

By maart 6, 2020februari 15th, 2021No Comments

Officiële start bouw nieuwe Cambreur College

In een sfeervolle aula heet op een wat sombere donderdagmiddag Nynke Gerritsma, de nieuwe rector van het Cambreur College, alle belangstellenden van harte welkom. Collega’s, leerlingen, oud-collega’s, buren zijn verzameld rondom de mensen die het werk echt voorbereiden en uitvoeren. Een trotse architect, projectbureau HEVO, diverse aannemers kijken vanuit de aula op de bouwplaats. Mevrouw Gerritsma valt, zoals ze zelf zegt, met haar neus in de boter. Hier wordt een school gebouwd, waar de leerlingen hun wortels leren kennen om hun vleugels uit te kunnen slaan.

Wethouder Eline van Boxtel, oud-leerling van de school, ook net nieuw in deze functie, is blij dat er voor het voortgezet onderwijs in Dongen zo’n enorme investering gedaan kan worden en kan niet wachten tot het gebouw er daadwerkelijk zal staan.

René Hermans sluit aan met een dankwoord aan de gemeente Dongen, aan het bestuur van OMO en de oud-rector van het Cambreur College, Titus Frankemölle, die deze bouw samen mogelijk maken. Een speciaal dankjewel aan alle medewerkers en leerlingen die meedenken, meebouwen, meewerken om er een heel speciale school van te maken. Cor Willemse als spin in het web noemt hij terecht bij naam.

Bij een nieuw gebouw hoort een nieuw logo en een nieuwe slogan: Ruimte voor jou. Het Cambreur geeft ruimte om te groeien, je talenten te ontplooien en is letterlijk een prettige ruimte om je thuis te voelen samen met je klasgenoten.

Daarop onthullen René Hermans en Helga van der Weele een doek waarop de nieuwbouw te zien is en wordt het glas geheven.

Het is fantastisch om te zien dat de bouw van de nieuwe school bindend werkt. Het contact tussen school, gemeente en buren is hechter dan ooit tevoren en dat kan nooit verkeerd zijn.

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact