Nieuws

Paarse vrijdag

By december 4, 2017februari 15th, 2021No Comments

Paarse vrijdag

Vrijdag aanstaande is Paarse Vrijdag.

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Op deze dag laten docenten, leden van het oop en Cambreurleerlingen zien dat  iedereen bij op het Cambreur gezien is, ongeacht zijn seksuele geaardheid.

Tijdens lessen en in de pauzes willen we op diverse serieuze en ludieke manieren aandacht besteden aan het feit dat iedereen op het Cambreur iedere dag welkom is en mag zijn wie die is. Eigenlijk is het iedere dag Paarse Vrijdag, maar op 8 december laten we het in kleur zien.

We kunnen het door de hulp van de vwo6-leerlingen Tom Huijben, Fleur van Tiel en Colin Prijn wat professioneler en grootser aanpakken.

De hele week attenderen we de leerlingen op Paarse Vrijdag en nodigen hen uit om op vrijdag paars of roze te dragen. Leerjaar 2 krijgt een gastles op dinsdag of woensdag in de breakweek. Inhoudelijk besteden docenten op 8 december een deel van hun les aan het thema. De regenboogvlag zal bij de drie gebouwen wapperen en paars zal de kleur zijn op de diverse gebouwen.

 

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact