Nieuws

Sectorstage mavo 3 grensverleggend

By februari 19, 2014februari 15th, 2021No Comments

Sectorstage mavo 3 grensverleggend

‘’Je hebt zeker lekker in de zon gezeten?” Een beetje jaloers waren ze wel, de klasgenoten van Ruben van Dongen. De leerling uit mavo 3b liep vorige week stage. Niet in Nederland, zoals de andere leerlingen. Nee, hij stapte op het vliegtuig naar Alicante om te kijken of een baan in de wielerwereld zijn hart sneller deed kloppen.
Leerlingen helpen bij hun keuzeproces, dat is het doel van de sectorstage. In totaal hebben 106 leerlingen vorige week gesnuffeld aan een beroep naar keuze. Basisscholen, winkels en andere bedrijven in en om Dongen werden verblijd met een stagiair(e) van het Cambreur. Sommige leerlingen hebben hun keuze inmiddels gemaakt, anderen weten dat dit beroep niks voor hen is. Ook Ruben kijkt terug op een geslaagde stage. “Natuurlijk ga ik ervoor om profrenner te worden, maar of ik zover kom, is nog maar de vraag. De hele familie zit in het wielrenwereldje en mijn oom is teammanager van de Rabobank wielerploeg. In overleg met hem en meneer Halin, besloot ik mee te gaan op trainingskamp (in Mojacar/ Spanje). Behalve de wielrenners gaan er heel wat mensen mee op zo’n kamp: de mecanicien de verzorger, de ploegleider, de trainer-coach de teammanager en de dokter. “ Ruben heeft na deze intensieve, interessante week ( hij had weinig tijd om in de zon te zitten) wel een idee waar zijn hart ligt: een opleiding aan het CIOS of het Johan Cruijff-college lijkt hem heel geschikt.
Complimenten aan mevrouw Laurijsen: het was wederom een flinke kluif om alle leerlingen een stageplaats te bezorgen. Gelukkig wisten de leerlingen dit zeer te waarderen: zij gaven de sectorstage een 7,8!
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact