Nieuws

Brussel 2014

By februari 14, 2014februari 15th, 2021No Comments

Brussel 2014

Een uitstapje Brussel is een dag lang hard werken! Een half jaar lang hebben de leerlingen van Tvwo4 gewerkt aan opdrachten omtrent de Europese Unie. Voor of tegen, het ging er hierbij vooral om dat leerlingen kennis opdeden over de Europese Unie aangezien deze een enorm grote rol speelt in ons hedendaagse leven (vaak zonder dat we het zelf weten). Wat is er beter om dit onderdeel van het vak Global Studies af te sluiten met een bezoek aan het centrum van de macht in Brussel. Allereerst kregen de leerlingen een lezing bij de Europese commissie. Een bevestiging van wat ze al wisten, afgewisseld met een verdere verdieping van hun kennis over de Europese Unie en de Europese Commissie.
Vervolgens brachten de leerlingen een bezoek aan het Europees parlement. Daar kregen de leerlingen de gelegenheid om in gesprek te gaan met een Europarlementariër, Esther de Lange (sinds kort lijsttrekker voor het CDA in Europa), en met haar assistenten. Sinds vorig jaar is een van de assistenten van Esther de Lange Margot van Nistelrooij, oud-leerlinge van het Cambreur College! De oud- leerlingen waren sowieso goed vertegenwoordigd, want ook Rob Huijben was tijdens het bezoek aan Brussel aanwezig. Rob staat dit jaar op de kieslijst voor het CDA voor de gemeenteraadsverkiezing in Dongen! Het is super om te zien dat onze oud-leerlingen een warm gevoel hebben overgehouden aan hun Cambreurtijd en graag betrokken blijven bij de school. Wij zijn dan ook trots dat ze het zo goed doen in hun post-Cambreurleven!
Tijdens het gesprek met Margot en met Esther de Lange kwam een breed scala aan onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld hoe iemand uiteindelijk in de Europese politiek terechtkomt en hoe Esther de Lange aankijkt tegen de huidige beeldvorming omtrent de Europese Unie. De leerlingen hebben echter met name over haar beleidsterreinen (duurzaamheid, voedselveiligheid en gezondheid en budget) gesproken. Actuele onderwerpen zoals het paardenvlees schandaal (Esther de Lange is speciale vertegenwoordiger van het Europees parlement inzake voedselveiligheid) en fraudebestrijding binnen de Europese Unie kwamen uitgebreid aan bod. Esther de Lange was dan ook onder de indruk van het enthousiasme en de kennis van de Cambreurleerlingen!
Na het bezoek aan het Europees parlement brachten de leerlingen ook nog een bezoek aan het Parlamentarium, een permanente tentoonstelling over de geschiedenis en de werkterreinen van de Europese Unie. De dag werd afgesloten met wat vrije tijd in het centrum van Brussel.
Al met al vonden alle leerlingen en begeleiders het een gezellige en vooral leerzame dag in Brussel. Een leuke manier om dit onderdeel van het vak Global Studies af te sluiten en tegelijkertijd een indrukwekkende ervaring om met een Europarlementariër in gesprek te gaan.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact