Nieuws

Aardrijkskunde internationaal

By februari 4, 2014februari 15th, 2021No Comments

Aardrijkskunde internationaal

Kent Nederland een regentijd? Wat doen Indiase leerlingen in hun vrije tijd? Zijn Nederlandse en Indiase leerlingen in gelijke mate actief met social media? Allemaal vragen die onze Tvwo2 rechtstreeks kunnen stellen aan hun projectpartners naast de vragen over hun aardrijkskundig project.

Op donderdag 16 januari heeft Tvw2 de tweede Videoconferentie met India gehad. Dit keer ging het om Riz Springfield, een kleinere school voor voortgezet onderwijs in een buitenwijk van Mumbai. Het Cambreur werkt binnen het EUMIND-project met diverse Indiase scholen samen. EUMIND staat voor Europe meets India.

En wat blijkt: Ook de Indiase studenten hebben mobiele telefoons, al wordt het gebruik van social media op school niet als normaal ervaren.

Volgend jaar, wanneer de tweedeklassers in klas 3 zitten krijgt het EUmind project een vervolg. Staat dit jaar bij Geography een regions project centraal, volgend jaar neemt Biology het stokje over. We kunnen terugblikken op een zeer leerzaam project.
 

AGENDA

Contact