Nieuws

Gebouw B verbetert naar B-est

By februari 3, 2014februari 15th, 2021No Comments

Gebouw B verbetert naar B-est

Gehamer en gespijker, stof, gesjouw, verhuizingen en roosterwijzingen. Zomaar wat woorden, die dik twee maanden lang het schoolklimaat op gebouw B-eter bepalen.

Wat er aan de hand is? Nou, dat is erg duidelijk; het gebouw Voorbereidend MBO wordt rigoureus verbouwd en aangepast aan de nieuwe leeromgeving van alle basis- en kaderleerlingen van alle jaarlagen.

De verandering is ingrijpend en noodzakelijk, omdat alle basis- en kaderleerlingen vanaf klas één tot en met vier op het gebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan gaan leren, werken en praktijk opsnuiven. De lokalencapaciteit wordt verruimd.
De voormalige aula op de bovenverdieping (de ruimte waar op 6 januari het nieuwjaarsontbijt voor het personeel geserveerd werd) en die al als een groot leslokaal in gebruik was, wordt gesplitst in twee grote lokalen. Wanneer het nodig is, kan die ruimte in een handomdraai omgetoverd worden tot een multifunctionele grote werkruimte.

Het decanenhoekje en de voormalige werkruimte van Jan-Bart van Heesch worden samengesmolten tot een leslokaal. De open wand tussen lokaal B16 en B17 wordt gesloten zodat twee aparte lesruimtes ontstaan.

Gebouw B-est kent straks nog een lokaal meer. De ict-ruimte wordt in tweeën gesplitst waardoor opnieuw twee grote lokalen ontstaan en een aparte opberg- en expositieruimte op de inpandige bovenverdieping. Verder krijgen lokalen B11 en B12 een flexibele scheidingswand waardoor opnieuw twee lokalen het licht zien.

Na dik twee maanden stofhappen, hamergetrommel en een fleurig verfkwastje genieten de basis- en kaderleerlingen, met ingang van het nieuwe schooljaar, van een mooi gebouw dat terecht de naam gebouw B-est verdiend. Roze en blauwe beschuiten met muisjes zijn dan ook een terechte traktatie voor de uitbreiding!
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact