Nieuws

Verrukkelijke aardbeien en “oranjebier” op kleuterochtend gebouw B-est

By december 3, 2013februari 15th, 2021No Comments

Verrukkelijke aardbeien en “oranjebier” op kleuterochtend gebouw B-est

‘Hoeven jullie vandaag niet te leren,’ vroegen de kleuters aan de leerlingen van klas bkz3a. Kleuters op het Cambreur College hoor ik mensen nu denken? Jawel, ook dat is mogelijk. De basis- en kaderleerlingen van Zorg & Welzijn hielden een Kleuterochtend. Een dertigtal kleine dreumesen huppelde donderdag rond in gebouw B-est en vermaakte zich opperbest.

De vele meesters en juffen, zoals de kleutertjes de meiden en jongens van Zorg & Welzijn noemden, hadden het goed voor elkaar. Spelletjes, hapjes en dorstlessertjes aan alles hadden ze gedacht om het de kleuters naar de zin te maken. En dat is ze goed gelukt.

Laaiend enthousiast waren de kleuters. Verrukkelijk vonden ze de aardbeien aan een prikker en erg lekker het ‘oranjebier’ zoals zij de aangelengde ranja noemden. Geweldig veel bijval vond het spel Twister. Luidkeels scandeerden ze bij de evaluatie van de ochtend dan ook ‘Wij willen Twister’.

‘Wat zijn deze meisjes en jongens snel stil. Bij ons duurt dat veel langer.’ ‘Klein en schattig zijn ze en wat een leuke kleertjes hebben ze allemaal aan. Zelfs het schoenstrikken is een feest. Moest zelfs nog even nadenken hoe ik dat moest doen.’ Enkele uitspraken van de organiserende zorgleerlingen over hun kleuterochtend.

Vast staat in ieder geval dat de leerlingen van examenklas drie veel geleerd hebben. De kleuters kunnen gerust zijn, want zij waren ideaal ‘lesmateriaal’ voor de derdeklassers.
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact