Nieuws

Thavo2d zoekt het verderop!

By november 19, 2013februari 15th, 2021No Comments

Thavo2d zoekt het verderop!

Yogyakarta-Dongen: een hele afstand tussen twee verschillende werelden, maar met ons wereldwijde web op een doodgewone woensdag gewoon te overbruggen. En dat deed Thavo2.

Dit schooljaar zijn de leerlingen van thavo2d een project gestart met een partnerschool in Yogyakarta, Indonesië. Onder leiding van hun docenten Nederlands en aardrijkskunde gaan de leerlingen aan de slag met een aantal opdrachten voor beide vakken. De leerlingen in Indonesië voeren tegelijkertijd dezelfde opdrachten uit. Tijdens negen skypesessies wisselen de leerlingen de resultaten van hun onderzoeksgegevens uit en gaan ze op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen Indonesië en Nederland.

Woensdag 13 november hadden ze contact. Ondanks enkele opstartproblemen met de verbinding tussen Yogyakarta en Dongen bleken de meeste groepen toch wel in staat om elkaar te leren kennen en aan de slag te gaan met het uitwisselen van de gegevens van de eerste opdracht.

Enkele reacties:
Tessa, Anna en Kim:
Het skypen met Indonesië was erg leuk! We weten de namen van onze partnerleerlingen, hoe ver ze van school wonen en hoe ze naar school gaan, hun favoriete vak op school en hun hobby’s. We hebben liedjes voor elkaar gezongen en we hebben nu al contact via twitter, facebook en whatsapp! We hebben al heel erg veel zin in de volgende sessie.

Dirk, Jens en Remco:
We hadden wat problemen met de verbinding, maar we zijn er toch achtergekomen met wie we contact hebben, hoe hun gezinssituatie is en hoe hun dagelijks leven eruit ziet (wat eten ze, hoe gaan ze naar school).

Nikki, Denise en Emma:
Het was erg leuk om met Indonesië te skypen. We zijn toch nog wel wat te weten gekomen over hoe het daar is op school en over de kinderen met wie we skypten zelf. Het was erg leuk, omdat je deze keer ook echt kinderen van de andere kant van de wereld ziet! Je komt dingen te weten over hun cultuur en wat het verschil is tussen hier en daar, ook natuurlijk over het geloof dat ze daar hebben. Al met al vonden we het erg leuk om te doen, het was een super leuke ervaring en we kijken uit naar de volgende keer!

Dymfie Kop, Renate de Horde en Marloes:
De skypesessie was erg leuk, maar in het begin werkte het internet niet mee. We hadden geen wifi en konden dus ook niet skypen. Toen zijn we op de mobiel van Dymfie gegaan en hebben we kunnen skypen. Het was heel leuk. Iedere dag whats appen we, echt super leuk! Hopelijk doen we dit veel vaker!

AGENDA

Contact