Nieuws

De eerste stap richting wetenschap voor vwo 3

By november 11, 2013februari 15th, 2021No Comments

De eerste stap richting wetenschap voor vwo 3

Het integratieproces van vluchtelingen
De inspiratie van modeontwerper
De beïnvloeding van dagelijkse activiteiten zoals gamen en sporten op schoolprestaties.

Geen krantenkoppen, maar onderwerpen voor een profielwerkstuk. Voor vwo6? Nee, voor vwo3! Dat is nieuw! Dat klopt en daarom een verklaring: Een van de kernelementen van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) is het doen van onderzoek. Gedurende hun schoolloopbaan komen vwo-leerlingen dan ook met enige regelmaat in aanraking met onderzoeksvaardigheden. In het kader van een gedegen voorbereiding op de bovenbouw hebben de leerlingen van vwo3a zich met enthousiasme gestort op het zogenaamde miniprofielwerkstuk. Het mini-pws is dan ook bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met het doen van onderzoek zodat ze vaardigheden leren voor hun echte profielwerkstuk in de bovenbouw. Ze zijn de afgelopen weken al druk bezig geweest met het bedenken van het onderwerp van hun onderzoek en dat is ze gelukt. Nu zijn ze aan de slag gegaan met onderzoeksvragen en een plan van aanpak. In periode 4 moet het werkstuk af zijn. Dan houden de leerlingen voor elkaar, hun ouders, hun begeleiders en overige geïnteresseerden presentaties over deze boeiende onderwerpen en hun onderzoeksresultaten. Hopelijk zijn vwo3-ers in staat om de door hun onderzochte materie simpel aan hun toehoorders uit te leggen…..
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact